Asfalt centrales

Een asfaltcentrale voorziet in de levering van asfaltproducten voor de aanleg van wegen en andere doeleinden. Complexe installaties met een veelvoud aan componenten en systemen. Dit om de meest uiteenlopende asfaltmengsels te produceren. Van asfalt mengsels met een hoog recycling aandeel, tot gekleurd asfalt.

Om deze installaties te onderhouden en te verbeteren is technisch specialisme noodzakelijk. Van Dodewaard Machinetechniek B.V. heeft deze specialisme in huis. Dit kan gaan van mechanische reparaties, elektrotechnische werkzaamheden, tot complete revisie projecten. Het begeleiden van projecten behoort tot de mogelijkheden.

Ammann HRT
Trommel draaien 1

In de afgelopen jaren hebben we meerdere projecten uitgevoerd bij asfaltcentrales waaronder het vervangen van een PR doseer installatie, reviseren van menger aandrijvingen, tot het vervangen van een recyclingtrommel. Ook wordt voor klanten het doorlopende onderhoud uitgevoerd inclusief storingsdiensten.

Het afdraaien van trommelrollen en slijpen van loopringen aan een droogtrommel is ook een specialisme van Van Dodewaard Machinetechniek. Oudere droogtrommels kunnen door slijtage niet goed meer af te stellen zijn. Door de bestaande rollen ter plaatse af te draaien en de loopringen opnieuw te vlakken ontstaat er weer een draagvlak waarmee de trommels goed af te stellen zijn. Dit specialisme wordt samen met Ammann Benelux uitgevoerd in zowel Nederland als België.

Van Dodewaard Machinetechniek B.V.

zorgt voor uitvoering van projecten,

service en reparatie van asfalt centrales

PR trommel ACL

Bereik ons snel en makkelijk

Telefoon
+31-(0)6-10 89 63 92
Bezoekadres
Sint Walburg 14 – 6671 AS Zetten